De verschillende soorten hosting

Op ISPGids.com kunt u de prijzen en speificaties van verschillende soorten hosting vergelijken. Het verschil in de hosting zit echter niet alleen in de producten maar ook in de hosters die de producten aanbieden. Daarom geven wij bij veel hosters ook aan wat voor soort hosting ze aanbieden. We maken daarbij onderscheid tussen 8 soorten hosting zoals die op hosting platform ISPam.nl zijn gepubliceerd.

Dezelfde dienst kan door deze indeling bij de ene hoster onder een soort hosting vallen, terwijl dezelfde dienst wanneer die door een andere hoster wordt aangeboden onder een ander soort hosting valt. Op die manier ziet u niet alleen om wat voor dienst het gaat maar ook met wat voor soort afnemer u te maken heeft en wat voor soort service u kunt verwachten.

Starter hosting

Starter hosting wordt aangeboden kleine hostingbedrijven, waarbij het meestal gaat om zzp'ers. Deze bedrijven zijn nog niet zo lang actief of moeten zich nog bewijzen als professionele bedrijven. De betrouwbaarheid en continuiteit van dit soort hostingbedrijven verschilt sterk en is lastig in te schatten.

Diensten waarbij er vaak sprake is van dit soort hosting: colocatie, dedicated server, vps en webhosting

Small en Medium hosting

Small hosting

Small hosting wordt aangeboden door kleine hostingbedrijven waarbij het team bestaat uit alleen de eigenaar of de eigenaar plus één of twee medewerkers. De dienstverlening van dit soort hostingbedrijven is over het algemeen goed en vaak zeer persoonlijk.

Medium hosting

Medium hosting wordt aangeboden door kleine hostingbedrijven waarbij het team bestaat uit de eigenaar plus meerdere medewerkers. Deze hostingbedrijven bieden professionele dienstverlening aan maar zijn daarbij nog steeds persoonlijk door hun kleinschaligheid.

Diensten waarbij er vaak sprake is van dit soort hosting: colocatie, dedicated server, vps en webhosting

Big hosting

Big hosting is hosting die geschikt is voor (bijna) iedereen van particulieren tot bedrijven die geen speciale behoeften of wensen hebben. Het gaat vaak om uitstekende hosting voor een scherpe prijs die wordt aangeboden omdat groot kan worden ingekocht. Door dat de hosting wordt aangeboden door middelgrote tot grote hostingbedrijven is de service vaak minder persoonlijk. Echter door dat de hoster groter is, is de continuiteit over het algemeen ook goed.

Diensten waarbij er vaak sprake is van dit soort hosting: dedicated server, vps, webhosting

Infrastructure hosting

Bij Infrastructure hosting ligt de focus sterk op het leveren van infrastructuur waar de klant zelf mee aan de slag kan. Het word altijd aangeboden door middelgrote tot grote hosters omdat de continuiteit gegarandeerd moet zijn. De mate waarin service wordt geboden is beperkt. Het uitgangspunt is dat er infrastructuur wordt geleverd, wat u daar als klant mee doet is uw eigen verantwoordelijkheid. De mate waarin u dus ondersteunt wordt bij problemen is beperkt, maar de service die wel wordt geboden is goed.

Diensten waarbij er vaak sprake is van dit soort hosting: colocatie, dedicated server, ssl en vps

Business hosting en Corporate Hosting

Business hosting is specifiek geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven en bij Corporate hosting gaat het om grote bedrijven. Het gaat om standaard hostingproducten die specifiek gericht zijn op de zakelijke klant met een hoger serviceniveau en meer aandacht voor zaken als continuiteit en dataveiligheid en -zekerheid.

Diensten waarbij er vaak sprake is van dit soort hosting: dedicated server, vps en webhosting

Special hosting

Special hosting is elk soort hosting waarbij het gaat om een standaard hosting product dat in een speciale behoefte van de klant voorziet, zoals een bepaald software platform, specifieke doelgroep of technische eisen aan de hosting.

Diensten waarbij er vaak sprake is van dit soort hosting: vps en webhosting

Managed hosting en Critical Hosting

Bij Managed hosting en Critical hosting gaat het om het leveren van maatwerk. Bij Managed hosting gaat het om het leveren van een op maat gemaakte oplossing voor de klant en de hoster zorgt er voor dat de infrastructuur beheerd wordt en grijpt actief in bij storingen. De hoster beheert de infrastructuur. Critical hosting gaat nog een stap verder door niet alleen de infrastructuur te beheren maar ook de zaken die er op draaien nauwlettend in de gaten te houden en actief in te grijpen wanneer er een verstoring optreedt of zou kunnen gaan optreden.

Diensten waarbij er vaak sprake is van dit soort hosting: maatwerk

De indeling door de ISPGids.com redactie

ISP's worden door de ISPGids.com redactie in één hosting soort ingedeeld. Het is echter mogelijk dat een hoster verschillende soorten hosting aanbied. In dat geval is de soort gekozen waarin de bewuste hoster het meest sterk op gericht is. Een hoster die van mening is dat hij in de verkeerde soort is ingedeeld of nog niets is ingedeeld kan via dit formulier gemotiveerd verzoeken om in een andere soort ingedeeld te worden. De redactie bepaald welke soort voor u van toepassing is.


Copyright 2006 - 2020 - xCAT.nl Publishing. Alle rechten voorbehouden. Privacy policy. Contact met de redactie.