Bezwaar maken tegen onterechte ervaringen (NTD-procedure)

Uw klanten kunnen ervaringen met uw bedrijf achterlaten op ISPGids.com. De meeste ervaringen die op ISPGids.com zijn achtergelaten zijn terecht. Echter komt het ook voor dat er ervaringen die worden achtergelaten die onrechtmatig zijn. Wij controleren ervaringen niet voor plaatsing op ISPGids.com, net zoals u als hoster niet (vooraf) controleert wat uw klanten op uw of hun eigen servers plaatsen.
 

Onze Notice and Take Down Onze procedure voldoet aan de Gedragscode Notice and Take Down
De ISPGids.com Notice and Take Down procedure voldoet aan de Gedragscode Notice and Take Down. Waarschijnlijk gebruikt u zelf ook een NTD-procedure die op deze gedragscode is gebaseerd.
 

Klanten kunnen hun (onterechte) ervaringen zelf verwijderen Een klant kan zijn eigen (onterechte) ervaring zelf verwijderen. U kunt de klant verzoeken dat te doen, dat is tevens een onderdeel van de NTD-procedure.

Stap 1. Stuur een e-mail naar de klant waarin u aangeeft dat u van mening bent dat de review onrechtmatig is. Motiveer ook duidelijk waarom u van mening bent waarom dat het geval is. Het e-mailadres van de plaatser van de ervaring kunt u zien wanneer u inlogt op ISPGids.com.

Stap 1a. Indien er een wegwerp e-mailadres is gebruikt, kunt u direct naar [email protected] mailen. De plaatser is dan immers onbereikbaar voor u. Wij verwijderen de ervaring dan in principe direct.

Stap 1b. Indien er onheustaalgebruik in de ervaring staat, namen van medewerkers of er om een andere "technische" reden sprake is van een ervaring die niet door de beugel kan, dan kunt u ook direct contact opnemen via [email protected] Wij zullen de ervaring dan kuisen en/of direct verwijderen.

Stap 2. Indien de plaatser niet binnen drie werkdagen reageert (wanneer de ervaring niet ouder dan één week is) of binnen vijf werkdagen (wanneer de ervaring ouder is dan één week), stuurt u de e-mail die u naar uw klant heeft gestuurd door naar [email protected] Uit de e-mail die u naar uw klant heeft gestuurd moet het ook voor de redactie duidelijk zijn waarom de ervaring onterecht is. Uiteraard kunt u wel een nadere toelichting met verdere context aan de e-mail aan de redactie toevoegen.

Stap 3. De ISPGids.com redactie beoordeeld het NTD-verzoek in principe binnen drie werkdagen om te beoordelen of de ervaring onmiskenbaar onrechtmatig is. Dat is de wettelijke maatstaf. Indien de redactie oordeelt dat de ervaring niet onmiskenbaar onrechtmatig is dan hoeft de ervaring niet te worden verwijderd. Wel kan uw NTD-verzoek voor de redactie reden zijn om te onderzoeken of de ervaring in strijd met onze huisregels is en deze alsnog verwijderen. Het is daarom ook goed om een NTD-verzoek in te dienen wanneer een ervaring niet onmiskenbaar onrechtmatig is en wel onredelijk of in strijd met onze huisregels.

Stap 4. De ISPGids.com redactie laat zodra er een definitief oordeel is over het al dan niet verwijderen van de ervaring de uitkomst aan u weten. Dit kan langer dan drie werkdagen duren gezien een oordeel vormen over de redelijkheid van de ervaring complexer is en daarom langer duurt.

Uw bedrijf toevoegen


Aan ISPGids.com worden geen nieuwe bedrijven meer toegevoegd.

U wilt uw bestaande ISPGids.com vermelding bewerken?

Stuur een e-mail naar [email protected]


Copyright 2006 - 2020 - xCAT.nl Publishing. Alle rechten voorbehouden. Privacy policy. Contact met de redactie.