Hosting is nog steeds een geweldige dienst

Hosting is nog steeds een geweldige dienst. Cloud computing mag dan wel enorm in opkomst zijn. Dat doet niks af aan hoe geweldig hosting als dienst is. Bij cloud computing kun je resources afnemen zoveel je wilt, wanneer je wilt en betaal je alleen wat je gebruikt. Geweldig. Alleen wie kun je bellen als er iets niet werkt? Of als je er niet uitkomt? Of als je advies nodig hebt?

Bij cloud computing krijg je in principe niets meer dan een dienst die beperkt is tot de levering van een dienst die meer op een product (goed) lijkt dan een dienst. Net zoals stroom uit de muur. Het enige dat de aanbieder voor je regelt is dat de stroom (resources) uit de muur komt. Verder moet je helemaal zelf bepalen hoe je het gebruikt en hoe je er voor zorgt datje bijvoorbeeld geen kortsluiting veroorzaakt. Dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Bij hosting gaat het om een relatie, tussen de aanbieder en de afnemer. Hoe intensief die relatie is, is afhankelijk van het soort aanbieder, afnemer en ook de dienst die wordt afgenomen. Al is er altijd wel iets van een helpdesk of mogelijkheid om ondersteuning te krijgen. In veel gevallen en zeker bij duurdere en complexere diensten is er vaak ook advies over de dienst of wordt de afnemer zelfs volledig ontzorgd.

Hosting is een dienst die veel uitgebreider is dan cloud computing. Anders gezegd, cloud computing is in zekere zin een uitgeklede vorm van hosting waarbij niet de relatie tussen aanbieder en afnemer centraal staat. Bij cloud computing staat het leveren van resources centraal.

Natuurlijk zijn er ook aanbieders van cloud computing die een helpdesk hebben of die ondersteuning en advies bieden op hun diensten, die sterk doen denken aan hosting. Echter het leveren van resources is het uitgangspunt en niet de relatie tussen aanbieder en de afnemer.

Vaak zal een afnemer een oplossing willen voor een bepaalde behoefte die verder gaat dan enkel het geleverd krijgen van resources. Hosting zal daar in veel gevallen de beste oplossing voor zijn. De aanbieder van hosting zal daarbij wel telkens vaker gebruik van maken van cloud computing als bouwsteen in plaats van eigen servers.

Net zoals dat de meeste hosters met eigen servers geen eigen datacenter hebben en die laatste het opwekken van stroom op hun beurt weer overlaten aan energiebedrijven. Al zullen er altijd ook hosters zijn met een eigen datacenter en datacenters die stroom (deels) met bijvoorbeeld een eigen windmolen opwekken.

Cloud computing is een mooie aanvulling op hosting. Veel klanten hebben behoefte aan de relatie met en de ondersteuning van hun hoster. Hosting is daarom nog steeds een geweldige dienst!

mr. Arnout Veenman
Initiatiefnemer ISPGids.com

Ook bij webhosting is hygiëne belangrijk

Wanneer je een vliegticket boekt dan verwacht je dat wanneer je eenmaal het vliegtuig instapt de piloten hun pre-flightchecks voor het opstijgen doen. Wanneer je je vliegticket boekt dan verwacht je ook dat je het ticket kan kopen voor de prijs die je op de website van de airline zag. Dat is ook niet meer dan logisch. Bij webhosting is dat wel anders. Anno 2017 is een website die (alleen) bereikbaar is via een onveilige verbinding (zonder ssl-certificaat) gewoon nog normaal en de prijzen op websites zijn bij de meeste hosters exclusief btw.

In de luchtvaartindustrie werden de pre-flightchecks ingevoerd ná een ramp met een Boeing B-17, alweer in 1935. Dat de prijzen inclusief alle (verplichte) toeslagen zijn gebeurd pas sinds enkele jaren ná dat toezichthouder ACM dat had afgedwongen.

In de hostingbranche is er nog géén ernstig incident geweest waardoor we wél kiezen voor het aanbieden van minimale veiligheidseisen zoals standaard een ssl-certificaat bij webhosting. En ook voor de prijzen die nu nog massaal exclusief btw zijn, zit de toezichthouder ACM nog op zijn handen. Wel heeft de Reclame Code Commissie in het verleden hosters op hun vingers getikt, alleen meer dan dat kan de RCC niet doen.

Dat neemt niet weg dat dit niet klopt. De hostingbranche is volwassen geworden en daar hoort het ook bij om je verantwoordelijkheid te nemen. Het is zoveel beter om te laten zien dat we een volwassen en fatsoenlijke branche zijn, die goed voor hun klanten en de maatschappij in zijn geheel zorgen. Dat we onze verantwoordelijkheid nemen. Laten we als hostingbranche het braafste jongetje van de klas zijn in plaats van het stelletje cowboys waar we helaas nog vaak voor worden aangezien.

Standaard een SSL-certificaat. Ja, natuurlijk. Het is tegenwoordig wel gratis door initiatieven als Let’s Encrypt alleen de ondersteuning van de certificaten, het ontwikkelen van een systeem om de ssl-certificaten goed worden aangevraagd, geïnstalleerd en vervangen moet ook worden ontwikkeld en het betekent ook weer dat je weer iets hebt dat je moet monitoren en onderhouden. Prijzen inclusief btw vermelden op mijn website. Mijn concurrent doet het ook niet. Ik ga mooi niet duurder lijken dan mijn concurrent en zo zijn er vast nog meer argumenten te bedenken om beide zaken niet te implementeren.

Tegenover de argumenten om niet standaard (gratis) een ssl-certificaat bij webhosting te leveren staat dat een dienst veilig dient te zijn. Webhosting van websites die niet een versleutelde verbinding bereikbaar zijn, zijn niet veilig. De klant die voor de dienst betaald mag verwachten dat die veilig is. Je kan ook geen auto zonder airbags of gordels kopen. Webhosting moet veilig zijn. De prijzen exclusief btw zijn een ander soort probleem. In de hostingbranche gijzelt iedereen elkaar. Geen bedrijf wil de eerste zijn. Daarom organiseren we vanuit ISPGids.com de btw-overstapdag!

Dat een ssl-certificaat standaard moet zijn en prijzen inclusief btw, zijn twee belangrijke hygiëne factoren bij webhosting. Ik denk dat er nog wel meer zaken zijn die standaard bij webhosting zouden moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het (periodiek) maken van backups, spamfiltering, het gebruiken van DNSSEC en systemen om e-mail te beveiligen zoals STARTTLS, DANE, SPF, DKIM en DMARC, het hanteren van een NTD-procedure die voldoet aan de Gedragscode NTD en voor grotere hostingbedrijven het hebben van ISO-certificeringen zoals ISO 27001.

Als vergelijkingssite kan ISPGids.com een belangrijke rol spelen om zichtbaar te maken welke hostingbedrijven zich aan deze hygiënefactoren houden en welke niet. De komende tijd ga ik onderzoeken op welke wijze we dat het beste kunnen doen. Wie daar ideeën over heeft of wil reageren op dit artikel kan mij bereiken via arnout@xcat.nl.

mr. Arnout Veenman
Initiatiefnemer ISPGids.com

ISPGids.com organiseert btw-overstapdag voor prijzen inclusief btw

Eerder dit jaar heb ik als journalist aangekondigd om een btw-overstapdag te organiseren. Het idee is dat wanneer alle hosters op dezelfde dag hun prijzen inclusief btw gaan vermelden, dat het gelijke speelveld qua prijzen in de markt dan behouden blijft en de hele branche dan wel in één klap zich aan de wet- en regelgeving houdt op het gebied van de prijzen inclusief btw. Ik heb nu besloten om de btw-overstapdag vanuit ISPGids.com te organiseren.

De meeste hosters vermelde de prijzen op hun websites nu nog exclusief btw. Dat is zelfs het geval op het moment dat de ISP ook aan consumenten levert. De situatie dat het merendeel van de ISP’s hun prijzen btw vermeldt is simpelweg niet uit te leggen aan een buitenstaander. Verschillende hosters zijn daarom in het verleden al op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie. Het argument van de hosters om hun prijzen exclusief btw te vermelden is dat de concurrentie dit ook doet. Geen enkele ISP wil onnodig duurder lijken dan de concurrent. Dus daarom vermeldt vrijwel elke ISP zijn prijzen exclusief btw.

De komende tijd ga ik voorbereidingen treffen om de btw-overstapdag mogelijk te maken. Daarvoor zal ik met hosters in gesprek gaan en alle andere dingen doen die noodzakelijk zijn om een soepele overgang van prijzen exclusief naar inclusief btw mogelijk te maken. Daarnaast zal ik er natuurlijk ook voor zorgen dat we vanaf dat moment ook op ISPGids.com de prijzen (standaard) inclusief btw gaan tonen.

Op deze blog zal ik jullie op de hoogte houden van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de btw-overstapdag. Daarnaast zal deze blog later mogelijk ook worden aangevuld met andere ontwikkelingen over internet service providers.

Als datum voor de btw-overstapdag heb ik voor donderdag 21 september 2017 gekozen. ISP’s hebben dan nog ruim vijf maanden de tijd om hun systemen en organisaties klaar te maken en andere voorbereidingen te treffen zodat ISP’s van 21 september hun prijzen inclusief 21% gaan vermelden!

mr. Arnout Veenman
Initiatiefnemer ISPGids.com