Tilaa

TilaaDutchdrops

Altijd beschikbaar door geclusterde oplossing


Voor veel van onze klanten, zoals Dutchdrops, is continuïteit cruciaal. Een geclusterd platform kan een uitkomst zijn, omdat hiermee een zeer hoge beschikbaarheid van diensten kan worden gerealiseerd. In deze case leggen we uit wat een cluster is en hoe we dit ontworpen en gebouwd hebben voor Dutchdrops.


Over Dutchdrops


Oilily, Mr. Swim NY, Claesen’s kinderkleding. U kent ze wel. Top fashionmerken met een geweldige e-commerce. Maar wist u ook dat de drijvende online kracht achter deze merken (en vele andere) het Haarlemse Dutchdrops is? Sinds 2003 is Dutchdrops succesvol in het opzetten en hosten van wereldwijde e-commerce trajecten, webshops en webapplicaties voor de fashion- en retail- branche. En sinds augustus 2013 klant van Tilaa.


De vraag


"Maximale beschikbaarheid, kostenefficiënt en flexibel. Dutchdrops heeft pieken met enorm veel gelijktijdige website bezoekers, bijvoorbeeld tijdens de uitverkoop. Het cluster moet hier op berekend zijn. Dat hoge beschikbaarheid belangrijk is, spreekt voor zich; met klanten als de onze kunnen we ons geen minuut uitval permitteren."


Wat is clusteren?


Het clusteren van servers houdt in dat er meerdere (virtuele) servers ingezet worden voor eenzelfde taak. Failover en/of load balancing software voorkomt dat het uitvallen van een of meer individuele servers leidt tot het niet-beschikbaar zijn van de service die aangeboden wordt op het cluster. Zo kan er bijvoorbeeld eenvoudig zonder onderbrekingen onderhoud gedaan worden aan de servers.


De oplossing


Tilaa heeft op basis van de wensen van Dutchdrops een kostenefficiënt en volledig betrouwbaar webhosting platform ontworpen. De kans op uitval wordt geminimaliseerd door iedere taak die binnen het cluster afgehandeld moet worden bij minimaal twee servers te beleggen. Kosten efficiency wordt behaald door iedere virtuele server slechts een taak te geven zodat de capaciteit van de individuele servers exact afgestemd kan worden op het afhandelen van die ene taak. Dutchdrops kan alle individuele servers zonder tussenkomst van Tilaa vergroten en verkleinen, dit zorgt voor de noodzakelijke flexibiliteit.


Lees verder in onze white paper


Copyright 2006 - 2020 - xCAT.nl Publishing. Alle rechten voorbehouden. Privacy policy. Contact met de redactie.